l' Orchestra Particolare

L'Orchestra Particolare

L’Orchestra Particolare is het klassieke orkest van Symfocus.

 

Het t.v.-programma Una Voce Particolare, gepresenteerd door Ernst Daniël Smid, zocht met spoed een goed orkest om de uitzendingen van 2004 te begeleiden.

Onder leiding van Jan Stulen bleek dat dit nieuwe orkest virtuoos kon spelen, razendsnel nieuwe muziek in kon studeren en zeer flexibel kon begeleiden.

 

Iedereen was het eens: dit orkest moet doorgaan!

 

De musici hebben een klassieke opleiding, maar door hun jarenlange ervaring in alle verschillende stijlen zijn ze breed inzetbaar: concerten, opera, operette, musical en lichtere muziek.

 

Het orkest heeft nog jarenlang de solisten van Una Voce begeleid. Maar daarnaast waren er  zoveel prachtige projecten: Turandot en la Bohème van Puccini; musicals en filmmuziek van Bob Zimmermann (“Kromme Jongens” en “Tirza”); Kerstshows zowel voor Hour of Power als voor de Heineken Music Hall; tournees met De Drie Baritons en met Marco Bakker en voor de EO: Symfony of Life.

 

Het woord flexibel is al een keer genoemd: niet alleen de musici zijn bereid om al hun energie in het volgende project te stoppen, ook de organisatie doet er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. We denken mee, zoeken naar oplossingen en maken daarmee uw concert onvergetelijk.

 

Ook de bezetting is flexibel. Elke combinatie van instrumenten is in principe mogelijk: alleen strijkers of blazers of een mix. 

 

ORGANISATIE

De organisatie van L’Orchestra Particolare bestaat uit 2 personen die zich hieronder even voorstellen;

 

ARJAN POST

Arjan heeft trompet gestudeerd aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij de heren Peter Masseurs en Klaas Kos, waar hij afstudeerde met het behalen van de diploma’s docerend en uitvoerend musicus.

Hij remplaceerde o.a. bij Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Het Nederlands Ballet Orkest en Het Radio Filharmonisch Orkest. Verder was hij werkzaam in diverse musicalprodukties van Joop van den Ende. (o.a. Les Miserables, Cyrano, Phantom of the Opera). Na jaren in het Nederlands Promenade Orkest werkzaam te zijn geweest is hij nu free lance trompettist. Hij is oprichter en manager van Imperial Brass en Imperial Power waarmee hij optreedt bij bedrijfsevenementen en concerten van zangverenigingen. Samen met zijn vrouw Edith, vormt hij een trompetduo, waarmee hij concerten geeft, o.a. bij zangverenigingen, cd’s maakt en regelmatig op tv te zien is.

 

MARCEL VISSER

Marcel Visser werd geboren op 28 april 1965 te Krommenie. Hij studeerde tenor- en bastrombone aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jacques Banens en Hafabra-directie bij Jan Schaap en Jan van Ossenbruggen. Marcel heeft als orkestmusicus veel ervaring opgedaan bij de landelijke symfonieorkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Noordhollands Philharmonisch Orkest, het Radio-Filharmonisch Orkest en het orkest van Opera-forum. Ook heeft hij ruime ervaring als studiomuzikant.In 1988 werd hij geëngageerd als tenor- en bastrombonist bij Joop van den Ende Theaterproducties. Hij speelde in de orkesten van de musicals Barnum, Cabaret, Les Miserables, Cats, Cyrano, Phantom Of The Opera, Miss Saigon, Oliver en Elisabeth, Crazy For You, Lion King en Beauty And The Beast. Van 1993-2004 was hij bastrombonist bij het Nederlands Promenade Orkest.

Hij dirigeerde vanaf 1999 als assistent van de muzikaal leider Oliver!, Musical in Concerts, Crazy for you, en Beauty and the Beast. Daarnaast heeft hij het muzikaal leiderschap gevoerd over Aida, The Sound of Music (België ), My fair Lady, Evita, Sunset Boulevard, en Joseph and the amazing technicolour dreamcoat. Momenteel is hij werkzaam als muzikaal leider bij de nieuwe productie in het Fortis Circustheater; Mary Poppins.

In het seizoen 2004/2005 dirigeerde hij een aantal afleveringen van het televisieprogramma Una Voce Particolare. Hij begeleidde vocaal de kandidaten voor het programma “Op zoek naar Evita, Joseph en Mary Poppins”.

Binnen de organisatie van L’Orchestra Particolare regelt hij de musici. 

 

 L’ Orchestra Particolare begeleidde Barbra Streisand-Mozart DVD bij BRAVA TV - l’ Orchestra Particolare vaste begeleider van Deo Cantemus Rotterdam